RSS

Surinkti turinį

Citata



Kadangi visi aplinkui netenkina Šapranausko įgeidžių, ką kalbėt, kad jis jūsų reikalavimus patenkintų.

"Jei valstybė žmogui neturi atsakomybės, ką jau kalbėti apie žmogaus atsakomybę".


Apie mus

Shake your būtį! "Uroboras" yra krikdemiškas laikraštis apie menininkus, sportininkus ir jų darbus.

Pasiekti redaktorių Karolį Jachimavičių galite paštu: "karolis *etta* uroboras *taškas* lt"

arba mob. tel. nr. +370-610-07086.

Linas Strockis-Few Nolder: sunkus techno kelias per Panevėžio džiungles

strockis1

„Few Nolder" buvo pakviestas groti Mike Paradinas gimtadienyje! - taip apie neregėtas techno kūrėjo Lino Strockio aukštumas kalbėjo Lietuvoje likę jo kolegos muzikai ir mažieji jų pagalbininkai dydžėjai. Mike Paradinas - vienos iš trijų svarbiausių Anglijos elektroninės muzikos kompanijų „Planet µ" įkūrėjas ir savininkas, o kas svarbiausia - jis gyvena užsienyje.

„Kai kurie lietuviai gaili pinigų saviškiams, kviečiasi „atlikėjus iš užsienio", o kai tie užsieniečiai atvažiuoja ir susėdę su manimi prie vieno stalo sužino, kad mano gabalus leidžia „Planet µ", jie stvarstosi už galvų, sako, aš irgi noriu, vau ir kitokius gražius dalykus", spaudinėdamas bankomato klaviatūrą per petį pasakoja panevėžietis Linas Strockis. „Juk svarbiausia ne šalis, o leiblo, kuriame leidiesi stiprumas ir kokybė, niekas to nesupranta, va pavyzdžiui, yra tokia Katie Diamond..."

Lino galvoje mezgasi daugybė planų. „Aš dirbu su visais, net su Mindaugėliu, kurio daug kas nemėgsta". Iš jo burnos pro ausis prašvilpia disco divos Katie Diamond, modernaus džiazo atlikėjo Jose James vardai, svajonės apie leidybą legendinėje Berlyno įrašų kompanijoje „Bpitch Control", nuotrupos iš pokalbio su vokiečiais „Modeselektor".

„Londoniečiai mano, kad mano skambesys yra labai berlynietiškas, o berlyniečiai „Modeselektor" tempia mane leistis pas save, vadina mano muziką smart techno (gudrus techno), slutty techno (kekšiškas techno). Sako, „darai mergų muziką, mergoms kabint", užsikikena Linas. „Berlynas jau nebėra minimal sostinė, ten tik Richie Hawtino „Minus" dar tempia, bet iš esmės viskas pasikeitė, nebėra taip siaura".

Strockį Lietuvai davė kultūros ir meno sostinė Panevėžys. „Aš augau ant to, ką gavom. Saga darydavo tūsus, kaldavo žiaurus šranzas. Aš pats grojau 10 metų klavišais, tada pradėjau nieko nebesekt", pasipila istorijos iš romantiškosios Aukštaitijos sostinės. Linas bandė ir dydžėjauti: privačiuose privačių vakarėlių garažuose vietos vyrukai kepdavo šašlykus vonioje („Įsivaizduok - kiekis!), šokdavo nuogos moterys. „Gal geriau šito nerašyt", neramiai apsižvalgo Linas.

strockis3

Elektroninės muzikos vakarėlis Panevėžyje būdavo tikras kultūrinis iššūkis. Čia į salę įsiveržia būrys skustagalvių ir ima muštis visus iš eilės, nesvarbu vaikinas, ar mergina, Linas stovi už pulto tik su „Virus" kompaktine plokštele ir keisdamas dainas bando pratempti iki kol atvažiuoja policija. Jei kas lenda į aikštelę, iškart gauna į galvą. Atvažiuoja policija, forsai išeina per langus su visais rėmais. „Ūff", lyg vis dar draskomas adrenalino atsipučia Strockis.

„Panevėžys Lietuvai daug elektroninės muzikos žmonių davė. Vien tik mano kartos: Walkmanas iš „Sutemų", Leon Somov, Manfredas iš „Metal on Metal", Karolis iš „Flaxen Beats", Andrius Rio, Andy", lenkia pirštus. Dabar Linas pusę savaitės praleidžia Panevėžyje, kitą pusę - Vilniuje, kur gyvena jo draugė Monika. „Panevėžy tik kuriu, niekur nelendu, ten dabar likęs vienintelis klubas... „VIP Martini" - ir plati Lino šypsena. Jis nedalyvavo Vilniaus dydžėjų ir žiniasklaidos bendrame rate, po mokyklos įstojo studijuoti istorijos į Klaipėdą, ten pat - ir politikos mokslų magistro, iš kurio išstojo. 2006 m. įmetė pirmąjį savo kūrinį į „Ore grotuvą". „Jo įkūrėjas Marius Stavaris iškart paskambino „Partyzanams" ir jie mane priėmė. Savo muziką groju kol kas tik tris metus".

Dabar Linas ėmėsi naujų krypčių - pasivadinęs „New Found Land" remiksavo Vidžio, Mariaus Adomaičio-Bassanov ir Justės Arlauskaitės-Jazzu kūrinį „Silence" į disco gabalą, ruošiasi atidaryti vasarą festivalyje „Sūpynės".

„Silence" - tai visa gauja. Šneku dėl bendro darbo ir su Vaiperiu, ir su Arlauskaite. „Sūpynės" - pats aukso vidurys tarp susitarimo, muzikos vietos, kad nebūtina miegoti palapinėse", giria draugus Linas. Tuo metu jam paskambina. „Iš radijo. Dar turėsiu kitą savaitę vieną interviu". Naujojo Strockio albumo „New Folder" reklamos kampanija prasidėjo. Ieškokite jo po slapyvardžiu „Few Nolder".

strockis2

Linas Strockis-New Found Land: „Aš palieku kūrinį įsigerti i

[...] praeitą kartą susitikau su Lietuvos techno meistru Linu Strockiu, jis buvo pradėjęs savo žygį per Lietuvos, ar reikėtų sakyti Vilniaus?, žurnalistų [...]

geriausias metų albumas?

[...] šių metų elektroninės muzikos padangėje. Ore.lt džiaugiasi už tautietį aš džiaugiuosi už panevėžietį :)   Klausau myspace ir gėriuosi. plačiau: Themilkfactory.co.uk: FEW NOLDER: New Folder [...]

The Milk Factory giria Strockį

[...] metų elektroninės muzikos padangėje. Ore.lt džiaugiasi už tautietį aš džiaugiuosi už panevėžietį :)   Klausau myspace ir gėriuosi plačiau: Themilkfactory.co.uk: FEW NOLDER: New Folder [...]

Alfuxas

Maladec Linas nesveikai varai.

jacquesgaspard

man tai keista kaip jo iki siol neisleido bitchpitchai. taip gan objektyviai ziurint jis gan rimtai stipresnis/idomesnis uz kai kuriuos bpitch proteguojamus atlikejus

tum

sitas saunuolis vyras.

Edvardas

maladec Nolderis.

o su tuo panevėžiu, tai viskas logiškai išplaukia. juk menui reikia pasipriešinimo idėjos.

Userfriendlybitch

KULTŪROS IR MENO SOSTINĖ PANEVĖŽYS
:D

Vitalijus

GO Nolder Go !!

Apklausos

Lietuvos gyventojau, kas jums svarbiau? Kurį labiau palaikot?:

Komentaras

Lietuvoje intelektinės nuosavybės vagys ruošiasi kurti "Piratų partiją". Piratavimu yra vadinamos intelektinės nuosavybės vagystės, tad jau pavadinime pasakyta, koks yra jų tikslas - vogti, imti be atlygio tai, ką sukuria kiti, prieš tų kūrėjų valią.