RSS

Surinkti turinį

Citata



Kadangi visi aplinkui netenkina Šapranausko įgeidžių, ką kalbėt, kad jis jūsų reikalavimus patenkintų.

"Jei valstybė žmogui neturi atsakomybės, ką jau kalbėti apie žmogaus atsakomybę".


Apie mus

Shake your būtį! "Uroboras" yra krikdemiškas laikraštis apie menininkus, sportininkus ir jų darbus.

Pasiekti redaktorių Karolį Jachimavičių galite paštu: "karolis *etta* uroboras *taškas* lt"

arba mob. tel. nr. +370-610-07086.

Gidas blogeriui - ką veikti po revoliucijos?

snapshot-of-me-4Who's your point guard?

Penktadienį skambinau Arnoldui Rogoznyj, "Login" konferencijos organizatoriui. Sakau, WTF? Jis, fuck fuck fuck fuck. Nu, sakau aš, tai WTF? Fuck!.., atsidūsta jis: "Ta utopija jau praėjo".

Na, intelektualiam intelektualų pokalbį, kitas pridurs, kad utopijai dar trūksta valdymo sistemos rėmų, kaip tą revoliuciją padarę blogeriai sėdės savo Saulės Mieste ir vienas komentarus rašys, kitas plaginus vordpreso rūšiuos digais ir antidigais. Ką veikti sukėlus tą blogerių revoliuciją? Jaučiu poreikį dar kartą paaiškint, ką sakiau 2007-ųjų konferencijoje.

O 2006-aisiais blogų mada atėjo į Lietuvą ir taip pat kaip ir visame kitame pasaulyje nauja sąvoka ir naujos formos rėmėsi maišto idėja: įpisim mes didiesiems. Aš sakiau, kad nėra jokios revoliucijos, nebent suvokimo revoliucija, kad štai, mes galime kažką padaryti, mes patys galim būti žiniasklaida. Tačiau apie tai buvo kalbėta ir prieš 5, ir prieš 10 metų (tokia interneto esmė, teoriškai vieno žmogaus blogas ir "Delfi" yra tas pats, vienetas su savo serveriu). Tada teoretikai glostėsi viršugalvius, kalbėdami apie galimybių platumą, tačiau taip niekas iš esmės ir nepasikeitė. Iki kitos haipo (vyresnės žurnalistų kartos sakytų "masinės isterijos") bangos.

Man patinka entuziazmas, ypač mano srityje. Tačiau banga yra, o serferių nėra. Kaip viename komentare pasakė vienas iš tikrųjų mėgėjų žurnalistų (taip vyresnės kartos žurnalistai turėtų vadinti blogerius) Paulius Rymeikis, blogeriai didžiąją dalį laiko praleidžia blogindami apie bloginimą. Sakiau aš jiems 2007-aisiais, sakau ir dabar: eikit dirbt, paškūstvos. Jeigu norit konkuruot, turit žaist pagal tas pačias taisykles. Pasirinkit sritį, kurioje norit reikštis? Jūsų blogas apie kompiuterius arba madą apskritai - duok Dieve jums sveikatos. Tačiau galbūt jūs norite pasirinkti rašyti apie savo rajono IT problemas, piliečių nusiskundimus blogu ryšiu, piratavimo padėtį, apie savo rajono mados tendencijas, dizainerius ir pogrindines siuvyklas. Pasirinkit kryptį. Nueikit į žurnalistikos kursus, neištobulinsit gramatikos iki humanitaro lygio, tai išmoksit rašyt nuasmenintai ir be nereikalingų priemaišų. Skamba sudėtingai, bet po revoliucijos visada reikia pradėt dirbt, o dabar didžioji dalis tik perrūšiuoja ir perkomentuoja pranešimus spaudai, iš spemo spaudžia vašką.

Pasirinkit, išmokit ir tada fuck 'em all! Tik pafuckinę saugokitės mergerio, nes teks teisintis hardkoristams dėl selauto.

Karolis Jachimavičius

Blogeriai - mažieji žurnalistų draugai.

Karolis Jachimavičius

Tai buvo atsakas į revoliucijos klyksnius. Blogeriai - kur jie dabar?

Lukas

"Kiekvienas yra zurnalistas, bet tik zurnalistai tai zino"

vs.

Kiekvienas yra blogeris.

aze

nu dėl rašymo, pasimokykit nuasmenintai, ir pan. - kodėl, a?
kodėl blogeriai turi pradėt dirbt? kodėl jie turi pasirinkti kryptį? nemanau, kad visi blogeriai nori tapti "žiniasklaidos rinkos žaidėjais" ir pan., yra ir tokių, kurie išsiverkia į eterį ir laukia paguodos žodžių komentaruose, arba naudoja blogą kaip būdą sužinoti žmonių reakciją į anonimiškai publikuojamą savo kūrybą, arba tokių, kurie gyvena kaime ir niekas jų nesupranta, ir t.t. ir pan.
manrods nereikia blogo taip vienareikšmiškai statyt į vieną lentyną su tradicine online ar offline media.
žodžiu, gal serferių ir nėra, bet pašokinėt per bangas ar pasitaškyt prigužėję normaliai:)

Draugishkas

tru tru tru, paškustvos

cetuz

Yra lengvų būdų, kaip sužinau ar konkretus pa'blog'inimas yra geras, ir ar tai nėra vaškas. Pvz:. Telepatiniu budu paklausiu autoriaus: "Why do You blog this?"

Apklausos

Lietuvos gyventojau, kas jums svarbiau? Kurį labiau palaikot?:

Komentaras

Lietuvoje intelektinės nuosavybės vagys ruošiasi kurti "Piratų partiją". Piratavimu yra vadinamos intelektinės nuosavybės vagystės, tad jau pavadinime pasakyta, koks yra jų tikslas - vogti, imti be atlygio tai, ką sukuria kiti, prieš tų kūrėjų valią.