RSS

Surinkti turinį

Citata



Kadangi visi aplinkui netenkina Šapranausko įgeidžių, ką kalbėt, kad jis jūsų reikalavimus patenkintų.

"Jei valstybė žmogui neturi atsakomybės, ką jau kalbėti apie žmogaus atsakomybę".


Apie mus

Shake your būtį! "Uroboras" yra krikdemiškas laikraštis apie menininkus, sportininkus ir jų darbus.

Pasiekti redaktorių Karolį Jachimavičių galite paštu: "karolis *etta* uroboras *taškas* lt"

arba mob. tel. nr. +370-610-07086.

Aš geriu "Dvaro" pieną ir negaliu kentėti

dvaras

Jeigu geriu pieną, geriu "Dvaro" pieną. Nebando gudrauti pildami 0,9 litro, pila lygiai litrą, gražus įpakavimas, skanus, bet daugiau nebegaliu kentėti - kodėl jie leidžia sau negerbti klausytojų ir "M-1 Plius" užpirkinėti slaptą reklamą? Papirkinėti policininkus yra amoralu, tai kodėl jie mano, kad papirkinėti žiniasklaidą yra moralu?

Šiandien apie 12 valandą klausau tą "Nazareth" ir "Smokie" fanų radijo stotį, o ten vedėjo balsas viduryje laidos kažką pradeda ne į temą skaityt apie pieną, temperatūrą, bakterijas, mikrobus, florą, fauną. Ir užbaigia: "Dvaro pienas, tatatata...".

Juk aiškiai Etikos kodekse parašyta:

30 straipsnis.
Visuomenės informavimo priemonėse turi būti aiškiai atskirta reklama (įskaitant ir politinę reklamą) nuo žurnalistų kūrinių. Tomas Langvinis turi teisę atsisakyti rengti reklaminę informaciją.

Radijose, kaip ir televizijose, nepaisant finansinės įmonės padėties, turi būti aiškiai pasakyta: čia reklama, o čia ne reklama.

Current mood: savireguliacinė.

NeTiesa.lt

Dėjau ant paslėptos reklamos, bet jeigu kalba eina apie pieną:

„Dvaro natūralus“ yra geriausias produktas iš visų pieno skonio produktų, tačiau už pavadinime vartojamą žodį „natūralus“ jį turėtų bausti, kaip už vartotojų klaidinimą.

Natūralus pienas yra vidutiniškai 4,1-4,6 proc. riebumo - mūsų šūdcentriuose tokio net nėra. Tokį pieną, kaip „Dvaro natūralus“ natūraliai duoda tik ligotos ir prastos karvės. Realiai jis daromas iš nugriebto pieno praskiedžiant jį „tyru šaltinio vandeniu“.

Vilniuje TIKRO pieno galima nusipirkti:
- ūkininkų turgeliuose (pvz., prieš Ukmergės gatvės Maximą),
- Halės turguje yra 2 prekystaliai su ŪKININKŲ pieno produktais ir vienas ekologinio ėdesio prekystalis su įvairiais sertifikuotais gaminiais, tame tarpe ir pienu.
- ketvirtadieniais Tymo ekotalkučkėj šalia Užupio.

Viskas. Ir baikit vieną kartą kiekvieną baltos spalvos myžalą vadinti pienu.

Anonymous

As jusu nesuprantu. visa laika geriu ir naudoju dvaro piena ir kitokio neperku, nes Dvaro pienas yra pasterizuotas zemoje temperaturoje, taip issaugant jo naudingas savybes, o tikras pienas yra isvis nepasterizuotas, todel ji reikia virinti, taip sunaikinant geras savybes.

Karolis Jachimavičius

Viską tu gerai žinai, bet, pavyzdžiui, aš dažnai skaitau Visuomenės informavimo įstatymą, o ten parašyta:

41 straipsnis. Žurnalistų pareigos
2. Žurnalistai turi:
3) nevykdyti viešosios informacijos rengėjo, skleidėjo, jų dalyvio ar jų paskirto atsakingo asmens pavedimo, jeigu pavedimas verčia pažeisti įstatymus ar Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos kodeksą;
4) vadovautis savo veikloje pagrindiniais visuomenės informavimo principais, laikytis žurnalistų profesinės etikos normų;

Tai turi prižiūrėt etikos inspektorius, tačiau jo sankcijos - tik pabarimai ir sugėdinimai. Taip žiniasklaida ir plaukioja kanale tarp teisės vandenyno ir moralės įlankos :)

Linas Jokubaitis

Siaip tai as nelabai suprantu. Etikos kodeksas nera istatymas ar yra? Kiek zinau, tai etikos (ar morales) ir teises skirtumas yra tas, kad teise yra prievartine tvarka, moralines sankcijos jokiu prievartos veiksmu nenustato. Apsvieskit mane ar etikos kodeksas gali but istatymas, nes pvz. Bushido yra "code of ethics" :)

Tds

Tai aš kaip suprantu Jūs per gatvę be perėjos neinat? Nes taip pažeidžiat kelių eismo taisykles. O čia ohohoho... Įstatymas!

Karolis Jachimavičius

Įstatymo reikia laikytis. Kas jums yra? Parsidavęs esat?

Tds

Verta pirma pasverti kiek tai duoda naudos ir kiek tai padaro žalos. Jei kalbėsime apie ši konkretų atvėjį ir į jį panašius tai koks skirtumas, nes močiutė betkokiu atvėju pirks pieną. vieną ar kitą, bet pirks. Na ji nusipirks tą kurį reklamavo paslapčia. Juk niekas jai nesakė kad rūkymas yra gerai. O žinant kad močiutė manys jog perka sveiką pieną tai ir pati bus sveikesnė ir redaktoriaus šeima bus sotesnė. vien pliusai

Karolis Jachimavičius

Daryti pagal Etikos kodeksą, VIĮ ir kitas nuostatas.

Tds

Supratau.

O kaip pvz daryt jei esi ant finansinio kracho ribos ir jei ne tie klaidinantys straipsniai tai visai nusprogtum ir visus tektu atleisti. Net ir tuos du gerus zurnalistus kurie pas tave dirba ir per savaite viena kita teisinga reikala paraso? Taip geriau?:)

Karolis Jachimavičius

Ta prasme - specialų skyrių?

Ministerijų elgesys apskritai akiplėšiškas, tiesiog obsceniškas, nes jos atvirai skelbia perkančios puslapius spaudoje ir tai pateikia kaip normalų ir priimtiną dalyką. Tačiau tylu, tai žiniasklaidai, kurioje su žymėm ar be jų perkami puslapiai, baugu prarasti klientus (ir paskui susirasti naujų per pripažinimą dėl gero darbo).

mormor

kada cia idesi visa lietrycio pdf su visais gyvenimo budais, stiliais ir kitu sh? jie net specialu skyriu isiteige, kad neduok dieve nei vienas komercinis subjektas ar jo produktas nebutu paminetas nemokamai. o ministerijos gi irgi reklama darosi

irzlus

Aš maniau, kad Lietuvos žmonės jau seniai žino, kad žurnalistai yra blogi ir jais tikėti neverta.

O geri ar neblogi sėdi be darbo. Bet ir jų klausyti kažkaip neina - jie būna labai subjektyvūs (manau iš nedarbo, nes laiko turi per daug kam) ir nekoordinuoti.

Va.

Karolis Jachimavičius

Kitas gali pagalvoti, kad tai nėra reklama. Žmonės pasitiki žurnalistais, kad jie patys, savo iniciatyva, iš noro paskelbti tiesą, imasi kažkokių darbų. Kad ir pieną testuoti. Blogi žurnalistai mato tą pasitikėjimą ir sugalvoja už pinigus ten įkišti informaciją, kuria nebūtinai tiki. Ar aišku? :)

Tds

man netrukdo ir niekaip negaliu perprasti kodėl tai ponui trukdo. tokia smulkmena o tiek triukšmo. čia iš tos serijos kad visi mes turime sunkiai paaiškinamu keistenybių??

Apklausos

Lietuvos gyventojau, kas jums svarbiau? Kurį labiau palaikot?:

Komentaras

Lietuvoje intelektinės nuosavybės vagys ruošiasi kurti "Piratų partiją". Piratavimu yra vadinamos intelektinės nuosavybės vagystės, tad jau pavadinime pasakyta, koks yra jų tikslas - vogti, imti be atlygio tai, ką sukuria kiti, prieš tų kūrėjų valią.