RSS

Surinkti turinį

Citata



Kadangi visi aplinkui netenkina Šapranausko įgeidžių, ką kalbėt, kad jis jūsų reikalavimus patenkintų.

"Jei valstybė žmogui neturi atsakomybės, ką jau kalbėti apie žmogaus atsakomybę".


Apie mus

Shake your būtį! "Uroboras" yra krikdemiškas laikraštis apie menininkus, sportininkus ir jų darbus.

Pasiekti redaktorių Karolį Jachimavičių galite paštu: "karolis *etta* uroboras *taškas* lt"

arba mob. tel. nr. +370-610-07086.

Adam Curtis skrodžia dokumentinius filmus

adam c

Adam Curtis savo bloge turi surinkęs keistų, įdomių ir nuostabių dokumentinių filmų bei jų ištraukų. Gali tik pavydėti žmogui, kuris turi priėjimą prie visų BBC archyvų. Curtis rašo įvairiausiomis temomis ir viską iliustruoja dokumentiniais filmais.

mossman

Pasakoja apie Yanomamo gentį, kurią dokumentikos kūrėjai pateikia taip, kaip to reikalauja laiko dvasia. Galima peržiūrėti 1968 metais James Mossman sukurtą filmą "America: Democracy on Trial", apie kurį Curtis rašo: "It is a fantastic piece of verite film-making that is also a powerful piece of political reporting."

Prieš kelias savaites mirė Emile Fradin ir su savimi į kapus nusinešė vieną keisčiausių dvidešimto amžiaus paslapčių, todė Curtis žiūrovams pristato 1974 metais BBC sukurtą filmą apie Prancūzijoje vykusias keistenybes. Peržiūrėję filmą liks priblokšti panašumų į Wes Anderson kūrinius.

Dokumentikos mylėtojai ras ne tik retų ir nuostabių filmų. Talentingiausias pastarųjų dviejų dešimtmečių dokumentikos kūrėjas (galbūt galima ginčytis dėl Werner Herzog) besidominčius supažindins su tuo, kaip yra kuriama dokumentika, o su ja ir istorija.

Apklausos

Lietuvos gyventojau, kas jums svarbiau? Kurį labiau palaikot?:

Komentaras

Lietuvoje intelektinės nuosavybės vagys ruošiasi kurti "Piratų partiją". Piratavimu yra vadinamos intelektinės nuosavybės vagystės, tad jau pavadinime pasakyta, koks yra jų tikslas - vogti, imti be atlygio tai, ką sukuria kiti, prieš tų kūrėjų valią.