RSS

Surinkti turinį

Citata



Kadangi visi aplinkui netenkina Šapranausko įgeidžių, ką kalbėt, kad jis jūsų reikalavimus patenkintų.

"Jei valstybė žmogui neturi atsakomybės, ką jau kalbėti apie žmogaus atsakomybę".


Apie mus

Shake your būtį! "Uroboras" yra krikdemiškas laikraštis apie menininkus, sportininkus ir jų darbus.

Pasiekti redaktorių Karolį Jachimavičių galite paštu: "karolis *etta* uroboras *taškas* lt"

arba mob. tel. nr. +370-610-07086.

Žmogus-kulka

mode_azBaku oro uoste. Tuoj mane nervins lėktuve juokaudamas apie bombą.

Kai Modestas Politiškėse, savo močiutės kaime, 12 kilometrų nuo Utenos, kur ir prašė būti palaidotas, tinklinio aikštelėje paimdavo kamuolį servui, komanda prapliupdavo anonsu: „Aikštelėje – žmogus kulka!“. Buvo aukštas, metro devyniasdešimt šešių, krepšinį žaisdavo tik mėgėjiškai, nepakeičiamas prie tinklo ir turintis pavojingą servą. Dažnai garbinamas už padavimo talentą, pradėdavo save pajuokti, sakydavo, baikit, koks aš žmogus-kulka, aš žmogus-šikna.

„Metras devyniasdešimt šeši, žaidžiu, tik mėgėjiškai“, atsakydavo visiems, paklaususiems koks jo ūgis. Metro devyniasdešimt šešių užtekdavo, kad per krepšinį vienas ant vieno iškreiptų man metimo trajektoriją, ir aš penktą kartą iš eilės turėčiau jam pirkti gėrimo po fizinio čiurlionkėj. Ten vesdavo žurnalistus bėgioti.

Nebeatsimenu, kuris pirmas sušukome „Pigus populiarumas!“. Tai buvo vienas iš mūsų šūkių.  Per nusiskundimais į „Žurnalistų žinias“ pasibaigusias pirmakursių krikštynas jis sėdėjo ant kėdės, o fuksai turėjo čiulpti jam iš klyno kyšančią morką. Pirmas jo meilas buvo murza@bamba.lt. Telefonų knygelėj mane buvo įsivedęs Šustausku.

Buvo technofobas, stengėsi bet kokia kaina išvengti technikos progreso ir pasižadėjo paskutinis kurse įsigyti mobilų. Taip pat nemėgo feisbuko ir net spaudžiamas bei pašiepiamas atsisakydavo prisijungti, bet kurį laiką ten padirbo po kažkokios Genutės veidu, sidrą reklamavo.

Nemėgo ir Vokiečių gatvės pasažo, ir vengė puoštis. Geriau apsirengdavo maikę su Lietuvos simbolika, pasitaisydavo trispalvę juostelę ant riešo, stovėdavo su Snieganu ant laiptų prie „Gravity“ įėjimo ir vadindavo visus praeinančius puošeivom ir pižonais. Arba stovėdavo prie TV bokšto ar Lazdynų šešiolikaaukščio su Salimovu ir užvertę galvas baisėdavosi jų dydžiais. Tempiamas pereiti Vokiečių gatvės viduriu suklusdavo, išpūsdavo akis, pasipriešindavo.

Buvo drąsus. Iki kol sutikau Modestą, man atrodė, kad aš nuoširdžiai reiškiu nepasitenkinimą, pavyzdžiui, lėkštutės krašto vingiu baliuje, tačiau kai pirmą kartą apsilankiau su juo jo klasiokės gimtadienyje, man atvipo žabtai. Vėliau mes greitai sutarėmė, kad dėl bajerių nesiteisinam, todėl jis ilgai nepyko, kai jį pasekę Biliauskas su Simonavičium suvaidino užpuolimą ir lifte iš nugaros užmetę paltą pradėjo mušti. Vėliau Biliauskas susekė, kad netiesa, jog Modestas nešika, aptikęs neginčijamus įrodymus tualete iškart po Modesto išėjimo.

Jis turėjo gerą balsą ir buvo geras žurnalistas, nors iš pirmo klustelėjimo prieš septynerius metus jo su Jursevičium kurtos laidos „Spaudos teatras“ žurnalistika nepavadinsi. LRT taryba ją nušalino iš eterio po to, kai vaikinai paskambino Kalėdų seneliu dirbančiam dėdei ir paklausė, ar galėtų jis vieno dukrai padovanoti karstuką, nes jai tai patinka. Tačiau dažniausiai jie juokdavosi iš žioplų provincijos žurnalistų klaidų, jų kvailybių ir negrabumo. Pusvalandinės laidos gaudavosi išdailintos, iščiustytos iki smulkmenų, su vis naujais skirtukais. Visai kaip juos mokė Rytis Juozapavičius. Mažas cirkas sekmadienį, pusę aštuonių ryto ar pirmadienį, pusę pirmos nakties.

Modestui pasitaikė paleisti „Lipnių Maharadžos pirštų“ dainą „Nušoviau Brazauską“ kaip tik tuo metu, kai Tomkus bet kokia kaina kabinėjosi prie LRT, ir blogąjį radijo vaikiną perkėlė  į „Klasikos“ programą. Tai nutiko jam jau grįžus iš gimtosios Utenos, kur jis su Salimovu ir Štaru bandė įpūsti daugiau dinamikos į provincijos gyvenimą, dirbo „Indros“ radijos programų direktorium.

Modestas mėgo Michaelą Jacksoną, koldūnus, juos paskutinį kartą su juo ir valgiau, ir žvejot. Taip pat ironizavo, kad jo krikšto vardas yra Marijonas. Visai kaip to žymaus dainininko, kurį jis skrudindavo ant „Tamstos“ scenos per „Humoro klubo“ filmavimus. Jo humoro jausmas buvo kaip Lincolno valdymas ar Paganinio grojimas -  jo mintys sudygdavo ten, kur medžiai neauga, o lyrika užgrodavo tose vietose, kur kitus kamuoja klaustrofobija.

Utenoje jis lankė dramos būrelį ir pirmame kurse buvo užsidegęs suorganizuoti vaidinimą, kur visi apsirengę baltai ir užsidegę žvakes tamsoje skaitytų poeziją. Tais pačiais metais mėgdavo pagąsdinti aplinkinius pakabėdamas ant balkono turėklo vienuoliktame aukšte. Jis mėgo gyventi ant ribos. Buvo beprotis. „Psichas“ mums būdavo didžiausias komplimentas už sėkmingą pigaus populiarumo ar kokios kitos kvailybės parodiją, todėl aš net šoktelėjau perskaitęs Jursevičiaus perpasakotus jo žodžius „tas psichas tikrai turės“. Skutimo mašinėlę, kad nuskusčiau jį plikai. Kitą rytą jį išvežė vėl operuoti. Nebevadins jis manęs psichu ir nebegrįš tas 2002-ųjų vakaras Šeškinėje, kai Modestas, Salimovas, Biliauskas ir aš iki nukritimo grojome oro gitaromis, klavišais ir būgnais.

Andrzej Bong

juokas - subjektyvus dalykas.
kai kurių taviškių irgi nesuprantu.
sutik, kad aiškinti juokus - kvaila.

daugiau tavęs nebetrukdysiu.

Karolis Jachimavičius

Tai kur čia buvo juokas?

Andrzej Bong

man gerai, kai žmonės supranta humorą.
prisimink Graham'o "Monthy Python" Chapman'o laidotuves.

Karolis Jachimavičius

O tau gerai nuo to, kad kažkas miršta?

Andrzej Bong

„vis tik yra Dievas...“, - pagalvojo Nijolė.

M.

Ačiū tau, Karoli

a.s.

Labai gražu, jei čia išvis tinkamas žodis.R.I.P, Modestai.

Giedrius Šuminas

Laikykis! Jis gyveno ir dziaugesi! neliudek ir tu!

Jurga

O taip - pamenu ta spektakli. Keisciausia tai, kaip Miniaus neisbare priesgaisrines saugos specialistai.
Tikriausiai po to visa nakti mokykla vedino, kad ryte nebutu ne zymes, jog spektaklio metu scenoje Mode buvo sukures tikru tikriausia lauza. Drasus buvo Modestas ir direktorius Minius.

Milda

Kiekvienam sakiny matau Modę. Net jo balsą girdžiu!

Tik reikia pridurti, kad vaidinimą gimnazijoje jis visgi suorganizavo. Ir dar kokį! Tikybos mokytojas postringavo apie masturbaciją, po sceną skraidė prezervatyvai su vandeniu, o Utenos elitas dar ilgai spjaudėsi dėl išrūkytų kostiumų ir kostiumėlių.

Tų naktinių repeticijų nepamiršiu niekada.

Per anksti išėjo..

Laura

Taip, Karoli. nebeturim.

Ju

Stipru, jautru. Kažkur pakeliui

J.

Gero kelio Mode, buvo smagu tave sutikti

Ul

Labai uzjauciu, Karoli. Sunku suvokti, koks skausmas netekti draugo.

be pagiežos ir dantų griežimo

...
prisiminsiu tik su šypsena.
o tu laikykis!..

A.M.

Aciu Karoli. Modestai, R.I.P.. Noriu pasakyt tiek daug bet negaliu. Zmogus atrades, bet ir toliau ieskojes saves, zmogus ir draugas viska padarysiantis del draugu. gal netgi perdaug. perskaiciau musu susirasinejimus skype. negalejau neapsiverkt. pasigesiu musu pokalbiu, per kuriuos staiga surimtedavo. pasigesiu jo humoro, pasigesiu jo apsikabinimo. pasauliui reikia tokiu kaip Modestas,kuris susitikes pasako: "susitariam,kad mes siandien nesi..." :)
Labai labai ilgiuosi ir ilgesiuos jo. Esu jam dekinga.....

Justina

ech

Jurga

Daugiau tokiu pasakojimu.

Simas Šuminas

Gražu... Pagarba Modestui ir tau, Karoli.

Johnny Spring

Tikrai.

Aidas Puklevičius

Ech...

m

Tai va kas tas genijus, užleidęs Nušoviau Brazauską :))

Labai geras nekrologas. Taip ir pasigaili nesusipažinęs.

Užuojauta ir visa kita.

baran

ir galima pasakoti pasakoti ir dar karta pasakoti. r.i.p.

Marijus Širvinskas

Jautru ir gražu, Karoli.

Apklausos

Lietuvos gyventojau, kas jums svarbiau? Kurį labiau palaikot?:

Komentaras

Lietuvoje intelektinės nuosavybės vagys ruošiasi kurti "Piratų partiją". Piratavimu yra vadinamos intelektinės nuosavybės vagystės, tad jau pavadinime pasakyta, koks yra jų tikslas - vogti, imti be atlygio tai, ką sukuria kiti, prieš tų kūrėjų valią.