RSS

Surinkti turinį

Citata



Kadangi visi aplinkui netenkina Šapranausko įgeidžių, ką kalbėt, kad jis jūsų reikalavimus patenkintų.

"Jei valstybė žmogui neturi atsakomybės, ką jau kalbėti apie žmogaus atsakomybę".


Apie mus

Shake your būtį! "Uroboras" yra krikdemiškas laikraštis apie menininkus, sportininkus ir jų darbus.

Pasiekti redaktorių Karolį Jachimavičių galite paštu: "karolis *etta* uroboras *taškas* lt"

arba mob. tel. nr. +370-610-07086.

Šventa interneto žemelė

Kaimas irgi gyvenvietė.Vieversiai pažadino redizainui.

Dalia Grybauskaitė turi nuomonę apie viską – orą, meną, prokurorus, advokatus, ministrus, portfelius, gaila, kad niekas jos neklausia nuomonės apie naująjį „69 danguje“ įvaizdį. Tačiau praeitą savaitę, kai Andrius Kubilius ir Ramūnas Karbauskis derėjosi dėl subsidijų Lietuvos ūkininkams dydžio, jos balso nesigirdėjo. Kai ji dar buvo už finansus atsakinga komisarė, pasisakė už rinkas, ekonomiką ir visų mūsų gyvenimus iškreipiančios pagalbos panaikinimą. Jeigu Europos ūkininkai prarastų subsidijas, ne tik atsirastų daugiau pinigų mokykloms ir keliams, bet ir maistas taptų pigesnis, o bankrutavę ūkininkai turėtų ieškoti naujų veiklos krypčių ir visi mes turėtumėm pasistiebti, daugiau investuoti į intelektinę produkciją ir taip visa Europa – nuo Lisabonos iki Tartu – taptų konkurencingesnė pasaulyje, o prezidentė reitingų pelenais galėtų pasitręšti savo gėlių lysvę. Aišku, daug kam Lietuvoje žemelė yra šventa, tačiau man, pastaruosius šešerius metus iki nuospaudų kasančiam internetą, šventesnė yra žodžio laisvė ir užtikrinimas, kad mano bičiulių Tomo Sinickio ir Lino Strockio dainų niekas nevogtų – kad būtų užkirstas kelias naujajam bolševizmui, kai net iškilūs visuomenės nariai rėkia „visi vagia, tai ir aš vagiu“.

Apie intelektinės nuosavybės svarbą praeitą savaitę kalbėjo liberalas Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius. Aptakiai, kaip tik moka politiką sunuobodinti mokantys naujų programų ir iniciatyvų kurpėjai. Pamatę kokioje nors šalyje kokį nors sėkmingai veikiantį sektorių ir perskaitę kokio nors sociologo aprašytą sėkmės formulę, jie užsikrauna sau ant galvos perkelti tai į Lietuvą. Na, kaip tie žmonės, kurie perskaito, kaip kažkoks vienuolis pardavė „Ferrari“, bando tai pakartoti. Ponas Steponavičius kalbėjo apie intelektinės nuosavybės svarbą mokslo srityje ir technologijų perdavimą (tai terminas reiškiantis, kad ir apsikeitimą žiniomis – lyg kalba ir žmogus būtų atskirti, o žodį ir sakinį galėtų įvaldyti ne visi, trumpiau, išgerkim, kad mokslininkai bendrautų). Tačiau kas iš tos nuosavybės turėjimo, jeigu jos negali apsaugoti – formaliai teisė veikia, tačiau subėga vagys komunistai ir viską išnešioja. Kalbėti reikia apie visuotinį elektroninį parašą – tiek žmonėms, tiek daiktams. Ir gerus specialistus.

Profesorius Vytautas Landsbergis, įsibegėjant atkurtosios Lietuvos Respublikos 20-ųjų metinių minėjimui, sakė nepalaikantis tiesioginių merų rinkimų idėjos. Dar koks nors vietinis verslininkas nusipirks vietą – ledais ir koncertais, kaip Uspaskichas. Arba kaip Paksas prezidento postą. Tačiau ar laisvė nėra galimybė klysti? Kodėl vieno nusižengimas, turi kliudyti man? Jeigu kažkas buvo nedoras, reikia naikinti galimybę kitam nusižengti? Tačiau pačioje politikoje ir pačiame poste nėra nieko blogo. Kitaip panaikinkime prezidento postą – už tai, kad Paksas sulaužė priesaiką! – panaikinkime premjero postą – už tai, kad Šleževičius atsiėmė indėlį! - , panaikinkime Seimo pirmininko postą – už tai, kad Muntianas įtariamas kyšio paėmimu! Ir apie tautą mastykime kaip apie tuos, kuriais negalima pasitikėti, kad jie paėmę ledų ar išklausę koncerto, parduoda savo sielą velniui.

Ponas Landsbergi, jūs teisus, kad laisvė kažko verta tik tada, kai ją atsikovojame kiekvieną dieną, tačiau liūdniausia, jeigu ją reiktų atsikovoti iš jūsų – to, kuris Lietuvą atvedė į laisvę.

cetuz

Nes valdantiems bei siekiantiems valdžios daug patogiau įvesti visuomenėje baimės faktorių, daug lengviau juo operuoti ir veiktį ją.

Valdantieji ir siekiantys valdžos bei pelno iki paskutinės akimirkos bijo pasitikėt visuomene, taip užkirsdami žmonėms prie jų pačių problemų prieiti kūrybiškai patiems ("kas jie tokie?"), bet ne "pagal nusistovėjusą baudžiavą".

dalia

del dainu vogimo - o kur galimybe nusipirkti tas dainas man tinkamam (mp3) formate? man kartais atrodo kad daug kas skundziasi bet net nebando pasiulyti alternatyvu, nes "vistiek vogs"

cetuz

Atsargių tau judesių, nosis juk auga iki dangaus.

Karolis Jachimavičius

Jeigu nori būti skaitomas, turi išmokti pabaigti sakinius ir pats atsakinėti į klausimus, nes aš tavo klausimų nematau, tik teiginius.

cetuz

Aš tavęs nekaltinau niekuo. aš nemanau, kad kopijavimas yra vagystė.
Čia tau kopijavimas yra vagystė, jei nepamiršai.
bet lygioj vietoj neatsakai į klausimą, todėl nėra ką daugiau.

Karolis Jachimavičius

OK, rask, kas yra šio autorius: http://www.uroboras.lt/wp-content/uploads/2010/03/tumblr_kyxzoz7QBT1qzifyzo1_500.png

Ir nuo kada tu čia tapai toks kilnus? Dar vakar neigei nuosavybę, šiandien jau kaltini mane vagystėmis.

Beje, per mirusiųjų galvas laipiot neįmanoma, jie jau nieko padaryt negali. O tinginystė nėra neįgalumas. Nebent Amerikoj jau sugalvojo kokį nors terminą naujiems vaistams parduoti.

Karolis Jachimavičius

Hehe, politikai, teisėjai, direktoriai, žurnalistai visada priima galutinius sprendimus.

cetuz

"Man nebūtina suvokti"

"Politikui" nebūtina suvokt nieko, nes sprendimus priema "ekspertai"."
Politikui įdomus jo ego.

cetuz

"Kokį neįgalumą aš skatinu? "

Tinginystę populiarumo vardan. Pelno siekimą lipant per mirusiųjų galvas, įvardijant juos, kaip nežinomus kareivius, taip atsikratant tiesioginės atsakomybės.

cetuz

"Aš tikrai niekaip negaliu nustatyt kai kurių kūrinių autoriaus".

Parodyk, kaip bandei tai padaryti.

Karolis Jachimavičius

Sakei, kad nereikia visuotinio elektroninio parašo, nes užtenka to Open ID. Aš tau kaip visada sakau - gal ir nereikia, kuo jis geras, kuo dabar veikiantis blogas?

Žiūrėk, besidraskydamas ir belodamas galbūt mintis išmoksi logiškai ir nuosekliai dėstyt. Viena yra realybė, dabartis, kita kokia ji turi ir gali būti. Aš tikrai niekaip negaliu nustatyt kai kurių kūrinių autoriaus, todėl ir vadinu juos folkloru - liaudies kūryba be autoriaus. Kiti tai vadina lolzais, memais, viralais, aš manau, kad tokiu mokslišku pavadinimu atkreipčiau akademikų dėmesį, kad tai sritis tyrinėjimui, ir kad nėra jokios skirties tarp "online" ir "offline" pasaulių.

Kokį neįgalumą aš skatinu? Kojas susilaužyt? Man nebūtina suvokti, kaip veikia vidaus degimo variklis, kad suprasčiau, jog daugybė žmonių turi automobilius, kuriems reikia benzino, ir tai yra vienas iš prioritetinių dalykų visame pasaulyje, ir siekčiau, kad mano šalis turėtų daugiau naftos ir kiek įmanoma pigesnės. Politikas derina pozicijas ir priiminėja sprendimus. Parlamente jam gali padėti kolegos, padėjėjai, patarėjai, teisės departamentas, kiti ekspertai. Tačiau tu to nesuvoki. Kamon, pasigilink, juk jau parodei mąstymo gebėjimus.

cetuz

Beveik niekur nešneku apie el. parašą, ko čia pristojai. Su juo viskas gerai, toks jau yra, taip, kaip veikia. galop, juk čia tau visuotinumo kompleksai rūpi.

Man nepatinka, kad tu šneki ir darai skirtingus dalykus. Pasiteisindamas neįgalumu, kurį tikslingai sukuri ir skatini. maža to, viską proteguoji visuomenėje madingomis skaitmeninio neraštingumo klišėmis, kurias bandai glaistyti tariamai reikalingais įstatymo pataisymais, kurios REIKIA priimti. Tu nesuvoki kaip vekia el. srovė, apie kokius el. parašus tu gali vokti, kai tau ego first.

Karolis Jachimavičius

Aa, kuom čia dėtas folkloras (ne interneto, tiesiog folkloras, su savo dainom, juokais ir bendriniais žodžiais virstančiais veikėjais)? Lietuvoj naudojamas e.parašas yra blogas, nes aš tau nepatinku?

cetuz

nes "interneto folkloras" yra tinginystė, kuri teisinasi akiplėšiškais klausimais bei autorių įžeidinėjimais.

Karolis Jachimavičius

Reikia tik tokios formos, nes...? Lietuvoje naudojamas yra blogas, nes...? :)

cetuz

suvoktas sumanynas apyvokoje. gerai varai, populiarus precedentas, kaltų nėra.

p.s.
el. parašo reikia tik tokia forma, kokia ji jau veikia: openid.net . Visi kiti el. saugumo garantai yra alkoholis konferencijose.

Karolis Jachimavičius

Tai čia dėl to tu ardaisi ir sakai, kad pasauly neveikia moralė - todėl, kad aš nenurodau autorių? Tačiau čia ir yra visas "folkloro" sumanymas - kai kurie paveiksliukai tampa tokie populiarūs, kad nebeįmanoma nustatyt jų autorių. Kaip tu rastum kokio nors lolzo autorių? Patikrint negali, o ir ieškot būtų tas pats, kas klaust "Kieno šimtas litų". O kad neliktų tokių, tavo galva, amoralių dalykų kaip interneto folkloras, reikia visuotinio elektroninio parašo elektroniniams daiktams. Bet kad tu čia vis pasisakai prieš nelegalaus kopijavimo stabdymą. Ir tuo pat metu kaltini mane, kad aš nenurodau autorių, elgiuosi nesąžiningai, t.y., neteisėtai. Nežinai, ko nori. Susirask merginą.

cetuz

Tu jau darai tai. tą rubriką vadini "interneto folkloras"? tingėdamas surasti autorių, vengi paminėt jo vardą, ko jam, matyt, ir tereikia. Kur dingsta tavo įtikėtų autorinių teisių moralė? Už pasitesimų "autorių neįmanoma surasti"? čia kultūra? ar politika? nes moraliai čia suolo dulkinimas.

Karolis Jachimavičius

Suolų trynimas tikrai nėra tariamo išsilavinimo garantas, o gyvenimo suvokti nereikia, jį reikia gyventi. Dažniausiai trindamas suolus ne tik išmoksti taisyklingai rašyti, tačiau ir įgyji kitų žinių, reikalingų sėkmingai veiklai vienos ar kitos profesijos baruose. Švietimo sistema mane tiek išugdė, kad aš galiu atsiversti Autorių teisių apsaugos teisės aktus ir pažiūrėti, kiek ir kaip galima kopijuoti nepažeidžiant įstatymų. Ka tu darytum, jeigu as pradeciau kopijuot tavo parasymus i Urobora be tavo zinios (na, as ju nekopijuociau, prasti jie, bet isivaizduokim, kad taip vyksta). Ar koks kitas veikejas tai darytu.

okeana burbuls

Aš tau sutikęs papasakočiau, nes kitaip reiktų rašyt straipsnį į Teisės žurnalą. O tą aš tingiu daryt.

cetuz

Aš auginu daržoves, rašau, darau, kuriu, ir t.t. Kodėl turėčiau to nedaryt?
Šeip, sukurk pirmiau, ką nors, su verte. O jau tada pasilygink birka su B. Eno: http://www.guardian.co.uk/music/2010/jan/17/brian-eno-interview-paul-morley

Jis gi muzikantas, kodėl jis turėtų skaityti paskaitas kokiam nors longnow.org apie pasaulio tvarką?

cetuz

žiuriu, visiškai nieko gyvenime neesi sukūręs, nei pasodinęs, jei net virtualiai kesiniesi :) arba tave švietimo sistema suluošino tiek, kad kopijavimą suvoki kaip vagystę :) va, rodau, kaip ir savo penkiametei dukterėčiai: http://www.youtube.com/watch?v=-el84ABpN5c

p.s. Suolų trinimas nėra tariamo išsilavinimo ar gyvenimo suvokimo garantas. (c) Fabijoniškių getas

Karolis Jachimavičius

Kaip suprast, tu esi prieš autorių savininkiškum$ą? Tu esi prieš tai, kad jie uždirbtų pinigus iš savo kūrinių, ir kad uždirbti iš jų kūrinių, galėtų tik jie? Kuo blogas pelno siekimas? Gal norėtum man atiduot savo atlyginimą? Nepastebėjau, kad kūryba ar menas stagnuotų - pilnas internetas pavyzdžių. Tu turbūt aklas.

Idėja ir jos išpildymas taip pat yra skirtingi dalykai. Idėja rašyti knygą ir jau parašytas romanas, su sugalvotais personažais ir istorija, yra skirtingi dalykai. Idėja auginti morkas ir išaugintos morkos. Ir taip toliau.

Rašyti ir daryti yra tiek pat skirtingi dalykai kiek piešti ir daryti, lipdyti ir daryti, siūti ir daryti. Tu gali parašyti romaną. Užuot nekentęs visų menininkų iš eilės, pasidomėk 9-os klasės literatūra, sužinosi kelis žanrus ir autorius.

Kodėl mano įdėtas darbas turi sugrįžti iš šalutinių dalykų? Todėl, kad taip yra, ir vagių kol kas nesutramdė? Reikia prie jų prisitaikyti? Čia ir yra regresas. Aš mokausi 12 metų mokykloj, 5 metus universitete, kad išmokčiau gerai groti, praleidžiu pusę metų įrašinėdamas albumą, ateina kažkoks iš Fabijoniškių, pasiima nieko neklausęs.

Tai tu norėtum su manim susitikt? Kad "savo televizoriaus suformuotą autorinių teisių sistemą stumdyčiau" gyvai? Gal tu tiesiog merginą susirask... (aš agituoju ne už naują sistemą, o už senos patobulinimą technologija).

cetuz

Apskritai neturiu nieko prieš autorius ir jų apsaugą. Bet ne nuo technologijų, o nuo debilizmo ir savininkiškumo. Nuosavybės apsauga buvo tobula iki kol neatsirado technologijos, kurios (nekalbant apie progresą) palengvino ir pelno siekimą.
tuo pačiu ir autorinių darbų stagnacją.

Mano kompas yra daiktas. Daiktas ir įdėja yra skirtingi dalykai. minėjau, kad "rašyti" ir "daryti" yra skirtingi dalykai.

Pvz:. Jeigu rašai knygas - tavo honoraras turi sugryžti iš autorinių paskaitų. Jeigu darai muziką - iš gyvų pasirodymų. Jeigu augini morkas - iš pardavimo pirkėjui (kuris šiandien 200% permoka prekybos centrui už fake'ą). Bet tu nesuvoki, nes nieko realiai neproduce'ini:) arba nenori suvokt kažko itin paprasto, kaip kad elektros srovės principo.

gali užsukti, pasidalnsiu savo mintimis, kurias ir taip tau čia skolinu. Žinai, kodėl skolinu? Kad nepizdintum mano kompo, ir nerašinėtum autorinio porno.

Man liūdna, kad savo televizoriaus suformuotą autorinių teisių sistemą stumdai internete.

Karolis Jachimavičius

Luditai - patys savo baimių įkaitai, valgo kažkokius kryžmintus augalus ir skirtingų veislių kiaulių palikuonis, niršta ant laisvų žmonių ir augina savyje auglius.

Karolis Jachimavičius

Okeana burbuls, jūs gal desperatkių prisižiūrėjot? Autorystės pasisavinimas yra ne neteisėtas kopijavimas, o plagijavimas. Tai visiškai skirtingi dalykai.

Teisės į nuosavybę ir žodžio laisvę yra du skirtingi dalykai. Aš maniau, kad jūs studijavot TF, bet kad neskiriat tokių radikaliai skirtingų dalykų - turto apsauga ir galėjimas sakyti, ką nori.

VSD taip pat šiais laikais turi daug raktų, tačiau gyvenate turbūt dėl to nesirūpindama.

Karolis Jachimavičius

Ar yra kur parašyta, kad Europa augina maistą vien todėl, kad bijo, jog kažkas kitas neparduos? Iphone'ų ir inovacijų todėl ir yra, kad yra ką valgyt. Mano galva, Vakarai lipa ant aukščiausios Maslow piramidės pakopos, kai svarbiausia saviraiška kūryboje. Informacinė visuomenė, žinių ekonomika, informacinis kapitalizmas - kaip jums patogiau.

Autorių teisių monopolio niekas neturi. Bet catching your drift, galiu pasakyti, kad jeigu tik Disney leistų piešti animacinius filmus, tai būtų monopolis.

Karolis Jachimavičius

Kur tu matai autorių teisių apsaugos klaidingumą apskritai tame, kad gero meno buvo padaroma prieš, pvz., Ženevos konvenciją? Buvo to gero meno tada, yra dabar, tik nuosavybės apsauga tobulėja. Jeigu taip esi prieš nuosavybę, aš ateisiu pas tave į namus išnešti tavo kompo.

Tau nepatinka, kad aš esu TV laidose dalyvavęs?

Matotoupa

"Ponas Landsbergi, jūs teisus, kad laisvė kažko verta tik tada, kai ją atsikovojame kiekvieną dieną, tačiau liūdniausia, jeigu ją reiktų atsikovoti iš jūsų – to, kuris Lietuvą atvedė į laisvę." - Super-mintis. Patiko, taikliai pastebėta.

cetuz

sėsk, dvejetas.

"Funny thing is, copyright wasn't even a concept before the ability to copy was invented through the printing press, recordings etc. And somehow they made lots of great art and music back then."

Karolį, tu iš TV pasaulio. ten tavim patikės.

Apokalipsės raitelis

Bevalgančio duoną "iš internetų" pastebėjimai:
Žemės ūkis jau seniai yra ne viena iš verslo rūšių o atlieka socialinę ir politinę paskirtį. Žiūrint tik kaštų ir efektyvumo prasme Europoje žemės ūkis nereikalingas- kitur ir klimatas palankesnis, o darbo jėga pigesnė. Lygiai taip pat žemės ūkiopasekme turime labiausiai bazinį iš visų poreikių- maistą. O paliktį valstybę priklausomą nuo kitų šalių šiuo klausimu- labai jau drasus avantiūrizmas. Kurio pasėkmės gali kainuoti nepalyginamai daugiau ne ta kaina kuri mokama šiandien. Visos inovacijos, intelektinė produkcija ir kitas XXI amžiaus Iphone'ai tampa neaktualūs jei tiesiog nėra ką valgyt. Užtat ir mokama duoklė visai euroagromafijai. Neišvengiamas blogis ir saugiklis "jeigu kas" atveju.

Intelektinė nuosavybė šiame e-amžiuje, vis dar labai laukiniai vakarai, kuriuose dar vyksta kovos. gereitai kovos nepasibaigs (jei išvis kadanors pasibaigs), bet nugalėtojas sukurs naują realybę. Istoriškai žiūrint, nesimato didelio skirtumo tarp šiandienos autorių teisių ir kavos, prieskonių, tabako, opijaus monopolijų jau praėjusiais amžiais.

Profesorius matyt yra tikrai girdėjęs W. Churchill frazę- "Geriausias argumentas prieš demokratiją- pokalbis su eiliniu rinkėju". Jei jis nepasitiki tauta- ji jam tikrai bus atsakyta tuo pačiu.

okeana burbuls

Your twisted mind ranges from pure insanity till pure genius. But I'm led to believe you're on the darker side.

Žėk, Karolukai, kol nebuvo vinilo, tai nebuvo ir rinkos ir galėjai klausyt tik bando gyvai. Dabar, dėl interneto globalios paveikos, vėl grįžtama prie ištakų - bandas gauna $ už grojimą gyvai tiesiogiai žiūrovui. Nes tai yra ta tikra muzika. O kūrinio vagystė, yra autorystės pasisavinimas. Rimtai, read the book and learn it. Bet aš kartoju tą patį jau kažkelintam poste, tu kartosi savo klaidingą (IMHO) poziciją vėl. He!

Beje, daugiausiai verkia kas?! Leidybinės kompanijos. Tad Tomas S., kiba blogą išsilavinimą gavo, jei nežino kam tos $ kapsi (arba jis tiesiog yra gready bastard, bet kai išleido paskutinį albumą dykai, tai?).

Aš skaičiau neseniai apie homo-post-sovieticus norą viską valdyt, pripąžink, tu lygiai taip pat nori žmonės valdyt, tad tavo kalbos apie žodžio laisvę, man panašios į valdomą Karoluko žodžio laisvę, ar ne? Nes kai turi kišenėj visos tautos raktus nuo interneto, tai yra milžiniška jėga, sutik.

gamtininkas

Ir valgytum genetiškai modifikuota, Brazilijoj užaugintą pašarą, sirgtum vėžiu dažniau, ir inovacijomis uždirbtus pinigus atiduotum farmacininkams.

Keep it real, natural & subsidized!

Apklausos

Lietuvos gyventojau, kas jums svarbiau? Kurį labiau palaikot?:

Komentaras

Lietuvoje intelektinės nuosavybės vagys ruošiasi kurti "Piratų partiją". Piratavimu yra vadinamos intelektinės nuosavybės vagystės, tad jau pavadinime pasakyta, koks yra jų tikslas - vogti, imti be atlygio tai, ką sukuria kiti, prieš tų kūrėjų valią.