RSS

Surinkti turinį

Citata



Kadangi visi aplinkui netenkina Šapranausko įgeidžių, ką kalbėt, kad jis jūsų reikalavimus patenkintų.

"Jei valstybė žmogui neturi atsakomybės, ką jau kalbėti apie žmogaus atsakomybę".


Apie mus

Shake your būtį! "Uroboras" yra krikdemiškas laikraštis apie menininkus, sportininkus ir jų darbus.

Pasiekti redaktorių Karolį Jachimavičių galite paštu: "karolis *etta* uroboras *taškas* lt"

arba mob. tel. nr. +370-610-07086.

Ar reikia sugriauti LRT prestižo likučius?

cenzura_tit

Seimo kadencija pasiekia savo įkurtuvių naujame vaidmenyje piką, kai imasi cenzūros darbų – sutramdyti tuos, kurie trukdo dirbti. Dažniausiai tai būna tik politikų baimė ištraukti rankas iš po stalo ir imti pokerį žaisti atvirai. Kol jie nepabando žaisti pagal demokratijos taisykles, pripažinti, kad nori patikti rinkėjams ir tvarkyti pasaulį pagal savo vizijas, nesupranta, kad tai įmanoma.

Kadaise, Rusijos prieškrizės laikais, toks Žibartas Jackūnas norėjo įkurti žiniasklaidos priežiūros prie kur nors institutą, taip gražiai pavadintą cenzūros įstaigą. Atatranka buvo tokia, kad Visuomenės informavimo įstatymas tapo dar demokratiškesnis.

Šio Seimo didvyris - Arūnas Valinskas. Patekęs į valdžią jis nebeturėjo ką daugiau veikti. Iškart pasiekė piką. Vienintelis jo garsesnis darbas – neleisti žurnalistams vaikščioti po Seimo rūmus kaip jie vaikščiojo prieš tai.

Dabar Valentinas Stundys, Gintaras Songaila ir Arūnė Stirblytė susiruošė keisti LRT įstatymą, kuriuo nori suteikti sau daugiau galių - atšaukti LRT tarybos narius, jeigu jie prastai dirba. Toks jų žingsnis gali baigti griauti LRT prestižo likučius.

LTV ir LR – seniausia televizija ir seniausias radijas Lietuvoje. Jų tradicijos gilios, jie rašė mums vadovėlius, jų žinių tarnybos labiausiai patyrusios. Tačiau šie gražūs bruožai sunkiai matosi per atsakomybės, kokios reikalavo iš kitų, nenorėjusio prisiimti Audriaus Siaurusevičiaus paliekamą šleifą, savo asmeninius projektus per LRT puslapį proteguojančio Virginijaus Savukyno šešėlio, tinginių kampelio Opus 3 tvaiko.

O tas LRT tvyrantis chaosas. Gordijaus mazgas ant mazgelio. Dar nepriklausomybės laikais buvo tokių, kurie į Konarskio 49 ateidavo vieną kartą per mėnesį – pasiimti atlyginimo. Dabar jų tikriausiai mažiau, tačiau ar kas, pažiūrėjęs Panoramą, pasakytų, kad yra toks puslapis lrt.lt, o kas nors paskaitęs lrt.lt, kad ten žurnalistai, o paklausęs Opus 3, kad šie pažįsta žurnalistų?

O tos kalbos kad neteigiamai apie vadovybę atsiliepę ar per daug nuomonės turėję Darius Kuolys, Tomas Dapkus, Leonidas Donskis turėjo aiškintis arba išeiti? Juk visiems rūpi viskas, kas vyksta visuomenėje.

Ir atlyginimai kokie ten? Ir iki šiol viena už kitą bailesnės Seimo kadencijos bijojo net užsiminti apie abonentinį mokestį (tik už nekilnojamąjį turtą), todėl LRT buvo ir yra tampoma skiriant jai lėšas iš valstybės iždo. Dabar jie kris apie 30 proc. Ir jeigu dar bus priimtas įstatymas, kuriuo valdžia suteiks sau daugiau įtakos, leidžiančios kištis į žurnalistų darbą, palankiau nušviesti savo geradariškumus ar rengti įdomesnes diskusijas prieš rinkimus, apskritai niekas nebenorės ten dirbti.

Tokiu atveju iš LRT liks paminklas, paminklas mūsų laikams. Ten, kur praeina cenzūra, visada lieka paminklai. LRT paminklas bent jau skatintų nostalgiją laikams, kai Lietuvos valdžia gal ir nesuprato demokratijos žaidimo su žiniasklaida, bet bent jau leido žurnalistams jį žaisti patiems.

Valentinas Stundys ir Gintaras Songaila bei "prisikėlė" Arūnė Stirblytė
cetuz

sutinku, kad LRT yra muilo plovimas.

ps.
dar man pasirodė, kad į seimą atėjęs Valinskas seimo nariams ir svečiams uždraudė jame viešai kavinėje kvaišintis narkotikais.

dar pasirodė, kad Valinskas paragino pagaliau naudoti el. durų sistemą,
kuri priverstų pravaikštas mėgstančius seimo narius bent minimaliai vaikščioti į darbą.
kas reikštų, kad pagaliau turime jau nebe iliuziją, o rimtą intenciją kažko tikėtis iš savo išrinktųjų.

Apklausos

Lietuvos gyventojau, kas jums svarbiau? Kurį labiau palaikot?:

Komentaras

Lietuvoje intelektinės nuosavybės vagys ruošiasi kurti "Piratų partiją". Piratavimu yra vadinamos intelektinės nuosavybės vagystės, tad jau pavadinime pasakyta, koks yra jų tikslas - vogti, imti be atlygio tai, ką sukuria kiti, prieš tų kūrėjų valią.