RSS

Surinkti turinį

Citata



Kadangi visi aplinkui netenkina Šapranausko įgeidžių, ką kalbėt, kad jis jūsų reikalavimus patenkintų.

"Jei valstybė žmogui neturi atsakomybės, ką jau kalbėti apie žmogaus atsakomybę".


Apie mus

Shake your būtį! "Uroboras" yra krikdemiškas laikraštis apie menininkus, sportininkus ir jų darbus.

Pasiekti redaktorių Karolį Jachimavičių galite paštu: "karolis *etta* uroboras *taškas* lt"

arba mob. tel. nr. +370-610-07086.

Ar Remigijus Šimašius - žydšaudys?

izr_tit

Galbūt iniciatyviajam Remigijui Šimašiui kitą savaitę netektų muistytis nuo smulkmeniškų pono Arkadijaus Vinokuro priekabių, jeigu jis savo puslapio komentaruose praleistų tas vietas, dėl kurių abejoja, arba paliktų jas ryserčinti savo beždžionėlėms. Dabar norėdamas nusikrapštyti žydžšaudžio etiketę, jis pabandė užsidėti kitą – Lietuva yra žydiška valstybė.

Vinokurui tai buvo puiki proga praleisti tikrąją Remigijaus Šimašiaus komentaro intenciją – paoponuoti Izraeliui, nenorinčiam lyginti nacizmo ir komunizmo padarytų nusikaltimų, nors tik lygindami savo ir kitų patirtį galime suprasti (ne pajausti) svetimą skausmą. Kai kurie lietuviai šaudė žydus, kai kurie nešaudė, kai kurie žydai šaudė lietuvius, kai kurie nešaudė. Ar ne kolektyvine atsakomybe buvo grįsti Hitlerio ir Stalino nusikaltimai, ko bando nusikratyti ponas Šimašius ir ką bando mums prikabinti ponas Vinokuras? Organizuoto lietuviško SS būrio juk tikrai nebuvo, buvo paskiri lietuviai, už kurių nusikaltimus mes turėtumėm dabar visi atsakyti. Ar Izraelio nenoras leistis į lyginimus nepanašu į holokausto neigimą? Ar tai baimė prarasti išskirtinę poziciją ir nušvisti tik kaip Palestinoje žmogaus teises pažeidinėjančiai policinei valstybei?

Gaila, aš neturiu beždžionėlių.

Bet jeigu turėčiau beždžionėlių tikrai nerašyčiau į atskirą nuo ministerijos puslapio blogą, kaip koks atskilėlis nuo kolektyvo. Ir aš žinau, kad jeigu rašyčiau ne į savo asmeninį puslapį, o blogą ministerijos puslapyje, atrodyčiau atsakingesnis ir net atsidarius įvedimo langą, man kiltų mažiau abejonių. Ir jei būčiau ministras ir turėčiau tokį didelį internetinį puslapį, ir taip atvirai, ir todėl įdomiai, dėstyčiau mintis, dėčiau visą informaciją į puslapį ir bandyčiau tai padaryti kuo patrauklesne forma, ir tada man netektų niekingai papirkinėti spaudos, radijo ir televizijos. Tada aš suvokčiau, kad, OMG!, internetas juk yra pati pigiausia žiniasklaidos priemonė!

Juozas

Atsiprašyti?! O, kam, juk esam tokie patys kaip žydai (Palestina), rusai (vakarinės, pietinės sienos). Atsiprašius niekas išskyrus mus nepasikeis. O mums priguli būti panašiais į herojiškų istorijų herojus. Hemorojų rojus.

tu

"Koks tikslas neigti, kad lietuvoje zydu sunaikinta vos ne 100%?"

mano tete turi foto su visais nepriklausomos Lietuvos perezidentais, jai įteiktas ne vienas medalis už išgelbėtą žydų šeimą. tai apie kokį 100proc. kalbi? o žinai kiek tokių žmonių yra? ant tetos televizoriaus foto su žydais nesutelpa. nes šita istorija turi daugybę pusių. o ne vieną, kurią kaip šiuo atveju tu nori įteigti.. jei rašai Lietuviškai, tai ko ant jų pyksti?

juk tau ok čia, ar ne? jei kas konkrečiai skiriaudžia sakyk, spręsim :)

as

Hmm. Turkai savo laiku iszude puse armenu (armenai tame regione laikomi kaukazo zydais) ir to iki siol nepripazista, kas nedaro jiems jokios garbes. Nesuprantu, kam neigti faktus, net jei jie yra gedingi. Juk niekas cia nekalba apie asmenine atsakomybe, bet tautine ar "valstybine " atsakomybe yra svarbi etine norma, kaip egzistuoja ir "valstybes atsiprasymas". Koks tikslas neigti, kad lietuvoje zydu sunaikinta vos ne 100%?

Linas Jokubaitis

Reik grazint zydam turta, ta atsipis, kaip atsipiso nuo vokieciu. Ruskiai tegul uz zala padaryta Lietuvai duoda mum $, dali atiduosim zydam ir ramu bus.

008

"prasiskolinę", su tikslu atsikratyti skolos. tai prie ko čia tautybė, archyvare?

kriminalinis nusikaltimas, su turtiniu motyvu. o tavo "mėgo-nemėgo" nėra archyvuojama, neišvedžiok to, ko nesupranti.

M. to Godzila

Bet tavo argumentas irgi yra absoliutinantis: Lietuvoje buvo zmoniu kaip Lenkijoje ir kitur Rytu Europoje, kurie kolaborave su naciais saude zydus, bet tai nedaro manes ir taves zydsaudziu bei nesuteikia teises kitiems mus taip vadinti. As gimiau 1980-ais, arciausiai prie zydu problemu buvau priartejes penktoj klasej per ekskursija 9-am forte. I like my clean sheet. Lietuva pripažino, kad čia buvo šaudomi žydai, atsiprase auksciausiu lygiu, rengiasi grazinti nekilnojamo turto gabala, Simasius holokausto neneigia ir istorijos neklastoja. Tai, pri ko kimbi, yra tik jo profaniskumas istorijai. Ministras viso labo nori pasakyti, kad lietuviai zydu klausimu turi elgtis oriai. Nes ant palinkusio karklo visos ozkos lipa.

Lori Pyrstas

teisinimasi pabaigoje visiškai nereikalingas. iš straipsnuko jis tik ir patiko.

Godzila

kadangi pats asmeniskai studijavau archyva, galiu pasakyti, kad ne pavieniai lietuviai saude zydus, o zydus saude lietuviai vadovaujami vokieciu. taigi saude lietuviai, kolaborave su vokieciais, ir, deja, nereikejo ju per daug versti, nes jie buvo prasilose ir prasiskoline zydams. lietuviai nemego zydu, nes zydai mokejo tvarkytis su pinigais, todel susikloscius tokioms "palankioms" aplinkybems maloniai pasinaudojo proga issivaduoti is skolu jungo.

Martynukas

Zydai Lietuvoj saudomi buvo ir tai - faktas. Kaip ir tai, kad nusikaltelius teisti butina. Zmogus privalo atsakyti uz savo veiksmus. Taciau teisti tauta uz atskiru elementu ivykdytas ziaurybes yra daugiau negu pyktis. Mus mausto, o mes lankstomes. Pritariu Simasiui. Kokie cia gali but pyzdelinimai apie zydsaudziu tauta, kai as esu tos tautos dalis ir nei as, nei mano senelis su mociute nesame nusove ne vieno zydo? Atvirksciai, mes juos kisom po grindim ir rizikavom savo kailiu, kad jie pranykus naciams galetu parduot savo serviza ir pyzdint pas komunistus. Lietuva nebuvo ir nera zydzaudziu tauta. Atvirksciai, sovietu okupacija pokari maciusiems zmonems asocijuojasi su zydais, nes raudonuju lervu komuniagu virsune ir didzioji dalis komunistu koloborantu ir lietuviu pogrindzio medziotoju-naikintoju ir buvo nuo naciu svino issisuke zydai. Net neprisiskaicius Suvorovo aisku, kad prisiklijave nuskriaustuju etikete jie holokausto varda dabar siekia panaudoti kaip ekonomini iranki. Komunistas Brazauskas atsiprase, konformistas Adamkus atsiprase. Kiek dar vadovu is eiles turetu garsiai VADINTI SAVO TAUTA ZYDSAUDZIAIS? Dar karta mane pavadina tegu zydsaudziu ir as eisiu ginti vieso intereso. Atsakau bl.

Apklausos

Lietuvos gyventojau, kas jums svarbiau? Kurį labiau palaikot?:

Komentaras

Lietuvoje intelektinės nuosavybės vagys ruošiasi kurti "Piratų partiją". Piratavimu yra vadinamos intelektinės nuosavybės vagystės, tad jau pavadinime pasakyta, koks yra jų tikslas - vogti, imti be atlygio tai, ką sukuria kiti, prieš tų kūrėjų valią.