RSS

Surinkti turinį

Citata



Kadangi visi aplinkui netenkina Šapranausko įgeidžių, ką kalbėt, kad jis jūsų reikalavimus patenkintų.

"Jei valstybė žmogui neturi atsakomybės, ką jau kalbėti apie žmogaus atsakomybę".


Apie mus

Shake your būtį! "Uroboras" yra krikdemiškas laikraštis apie menininkus, sportininkus ir jų darbus.

Pasiekti redaktorių Karolį Jachimavičių galite paštu: "karolis *etta* uroboras *taškas* lt"

arba mob. tel. nr. +370-610-07086.

14 diena: kai tau rauna stogą, pažeidžiamiausia vieta yra išėjimas į kiemą

Mano kritika gimė kaip kritika į kino kritiką. Vienas ekskritikas rašė gerai, bet nesąmones. Taip aš susigadinau kino žiūrėjimo malonumą, praradau ramybę, per Lyncho „Mullholando kelią“ vaikiojausi septintokus po „Lietuvos“ kino salę, impresijas keičiau pastebėjimais, pastebėjimus – analize, analizę – impresijomis, susipažinau su Izolda Keidošiūte, žiūrėjau „Žgutą“, trečią dieną prisikėliau, ėjau aklųjų ir reginčiųjų teisti.

Demokratai į kairę, respublikonai – į dešinę. Kaip kare, taip ir kine, visur dvi pusės. Pirmųjų ekranuose žymiai daugiau, todėl jei kas pasiekia Lietuvą iš Izraelio, tai tokie humanizuojantys filmai kaip „Citrinmedis“ ar animacinė dokumentika „Valsas su Baširu“ - „mes irgi graužiamės, kai prancūzai mūsų nekenčia“.

Animacinė dokumentika yra oksimoronas. Kaip piešta nuotrauka. Tačiau kadangi režisieriaus valia keisti pasaulį tokią stipri, grubūs pieštiniai žmonių bruožai greitai pasitraukia į šalį kaip Triero „Dogvilio“ dekoracijos. Pirmojo Libano karo meto kareivis šiomis dienomis negali prisiminti, ką tiksliai daro ir vis mato skerdynių vizijas iš praeities. Beieškodamas prarasto laiko jis sutinka senus bendražygius, kurie bendromis pastangomis atgaivina jam atmintį – nejaugi nepameni, kaip keršydami už prezidento Bashiro nužudymą krikščionys išskerdė du palestiniečių kaimus? Štai kodėl tavo atmintis generuoja kažkokius vaizdinius, kurių net nebuvo.

Karo beprotybė - visada primena karnavalą.Karo beprotybė - visada primena karnavalą.

Vienas iš „Louise Michel“ kūrėjų, Bouli Lanners atsakingas už nevykusią kelionės link aukso miesto „Eldorado“ adaptaciją. Šeiminkas savo namuose randa vagį narkomaną ir šie du užsispyrę ožiai leidžiasi į kelionę pas pirmojo mamą, o kad gerai ten, kur mūsų nėra, auksas čia pat, tau po kojom ir prieš akis, aš jau rašiau vienoje iš pirmųjų „Kino pavasario“ apybraižų. Esu priverstas nerekomenduojamų filmų sąrašą plėsti iki trijų, jeigu jums niežti nagai pažeisti įstatymą.

Pakeliui pas mamą.Pakeliui pas mamą.

Šiandien – pabaiga. Su Be2gether festivalio dalyviais “Gogol Bordello”.

Apklausos

Lietuvos gyventojau, kas jums svarbiau? Kurį labiau palaikot?:

Komentaras

Lietuvoje intelektinės nuosavybės vagys ruošiasi kurti "Piratų partiją". Piratavimu yra vadinamos intelektinės nuosavybės vagystės, tad jau pavadinime pasakyta, koks yra jų tikslas - vogti, imti be atlygio tai, ką sukuria kiti, prieš tų kūrėjų valią.