RSS

Surinkti turinį

Citata



Kadangi visi aplinkui netenkina Šapranausko įgeidžių, ką kalbėt, kad jis jūsų reikalavimus patenkintų.

"Jei valstybė žmogui neturi atsakomybės, ką jau kalbėti apie žmogaus atsakomybę".


Apie mus

Shake your būtį! "Uroboras" yra krikdemiškas laikraštis apie menininkus, sportininkus ir jų darbus.

Pasiekti redaktorių Karolį Jachimavičių galite paštu: "karolis *etta* uroboras *taškas* lt"

arba mob. tel. nr. +370-610-07086.

Talentas Nemo

Vienas mano draugas, prancūzas savamokslis grafinis dizaineris, dirbantis didelėje dizaino kompanijoje Berlyne, kikena pasakodamas kaip pas jį ateina jaunesni bendradarbiai klausti patarimo: "aš jiems sakau, ei, jūs mokėjot tūkstančius eurų savo dizaino koledžams - ko jūs manęs klausiat, spręskit patys".

Denis Kuchta arba Nemo, neseniai platesniai kavos siurbčiotojų auditorijai prisistatė įspūdingais flajeriais, kurie buvo kaip jaukas ieškoti daugiau jo darbų. Rodos, kad greitai ir jis galės pasakoti panašius bajerius kaip tas prancūzas.

mj2

Nuo ko pradėjai kurti grafinį dizainą, kur to mokeisi?

Prasidėjo viskas nuo paprastų vaikiškų piešinių, vėliau sekė komiksai, tada tatuiruotės, grafitti ir galiausiai grafinis dizainas. Baigiau VPU, technologiją ir dailę, su dizainu mažai bendro turi.

Tai esi beveik savamokslis?

Galima sakyti taip.

acrobatics1

Kokie tavo kūrybos principai, jei tokie apskritai yra? Kaip apibūdintum savo stilių?

Jokių principų nėra, man patinka paprastos formos - trikampiai, apskritimai, ryškesnės spalvos, dėlioju iliustracijas iš paprastų geometrinių figūrų, kartais paišau ranka, priklauso nuo nuotaikos ir kokį galutinį variantą noriu matyti. Aišku, kartais nuo kliento priklauso.

Turi kokių nors autoritetų?

Dažniausiai mano autoritetai yra tie, kurie turi panašią kūrybos arba stiliaus kryptį. Pavyzdžiui, Akhmetov Timur, Protey Temen, Damien Correll, Kate Moross, Steven Harrington, Andreas Banderas. Jų labai daug, kai kurių vardų aš net nežinau.

vnutri_zvuka

Gavau tavo portfolio, šalia kurių buvo ir pasiekimų sąrašas - laimėtas plakatų konkursas (USD Wallpaper contest), ekspozicija Naujoje Zelandijoje. Ar pats esi aktyvus konkursų dalyvis, ar jie patys susiranda tave?

Konkursai man patinka, bet jiems reikia skirti nemažai laiko, kurio, deja, turiu vis mažiau. Bet jeigu pakliūna koks įdomesnis konkursas - bandau sudalyvauti. O dėl ekspozicijos, tai jie mane susirado  per vieną grafinio dizaino portalą, aišku, aš neatsisakiau. Aš jiems labai dėkingas, kad suteikė progą.

Kodėl Nemo?

O vat ir nežinau, tiesiog Nemo, galbūt kapitonas Nemo turėjo kažkokią įtaką, net neatsimenu. O atsirado jis kai paišiau grafitti, toks mano slapyvardis buvo.

O pas tave ant skaipo žuvytė nupiešta. Yra ta maža oranžinė, vadinasi Nemo sutrumpintai, neatsimenu pailgintas vardas kaip.

Taip, dabar tai žuvytė, silkutė.

logo

Dabar reikia susieti reikalus su Mondayjazz. Ar užkniso tave Tadas su Justu (mondayjazzeriai - aut. past.) bekaulydami flajerio?

O, Tadikas su Justu tikrai buvo užknisę, bet jiems tai kainuos mėnesinį abonementą į Mondayjazz renginius man :)

Haha, bet flajeris gavosi gimtadieninis, ane?

Jis gavosi labiau panašus į laidotuvių kvietimą, bet sakiau, kad gal kitą kartą linksmesnis gausis. Laidosim monday-woo šį kartą.

wall

Nemo web

Plakatų ekspozicija Naujoje Zelandijoje

Mondayjazz antras gimtadienis su gyvai grojančiais Fulgeance (Musique Large, Prancūzija), Dorian Concept (Kindred Spirits, Austrija), Dimlite (Šveicarija) balandžio 4 klube WOO.

Louris.

Nemo ne tik šioje srityje yra geras bet taip pat ir riedučių sporte!
Beja, gražūs darbai!

Justinas

Jėga Nemo!
Geras interviu. keep up.

Ulijona

Einasau puikus!
O Andreas Banderas man irgi labai patinka. Rūta, pakalbink jįįį.

Antanas B.

+++

Apklausos

Lietuvos gyventojau, kas jums svarbiau? Kurį labiau palaikot?:

Komentaras

Lietuvoje intelektinės nuosavybės vagys ruošiasi kurti "Piratų partiją". Piratavimu yra vadinamos intelektinės nuosavybės vagystės, tad jau pavadinime pasakyta, koks yra jų tikslas - vogti, imti be atlygio tai, ką sukuria kiti, prieš tų kūrėjų valią.